Skip to main content

A GKI Gazdaságkutató Zrt. a MÁV Cargo Zrt. megbízásából elemzést készített arról, hogy milyen piaci potenciált képviselhet a vállalat számára a környezettudatosság erősítése. A tanulmányban megvizsgáltuk a hazai vállalatok környezetvédelem iránti elkötelezettségét, bemutattuk az Európai Unió klímastratégiájának vasúti szállítást leginkább érintő hatásait….

A GKI Gazdaságkutató Zrt. a MÁV Cargo Zrt. megbízásából elemzést készített arról, hogy milyen piaci potenciált képviselhet a vállalat számára a környezettudatosság erősítése. A tanulmányban megvizsgáltuk a hazai vállalatok környezetvédelem iránti elkötelezettségét, bemutattuk az Európai Unió klímastratégiájának vasúti szállítást leginkább érintő hatásait, elemeztük a MÁV Cargo partnereinek környezet-szempontú preferenciáit, ismertettünk néhány vasúti és egyéb nagyvállalati zöld gyakorlatot, valamint ezekhez kapcsolódó (hazai és külföldi) együttműködési és pályázati lehetőségeket.

A tanulmányban javaslatokat fogalmaztunk meg a MÁV Cargo számára a stratégia, a működés, a technológia, a beszerzés, a képzés, az értékesítés és a kommunikáció területén annak érdekében, hogy a vállalat a környezettudatosságban rejlő piaci potenciált a lehető leghatékonyabban tudja érvényesíteni.

Elemzés szerzője