Skip to main content

Budapest, 2024. június 13. – A Nemzetközi Valutaalap (IMF) küldöttsége ma látogatást tett a GKI Gazdaságkutató Zrt.-nél. A delegációt Anke Weber, az Európai Ügyek osztályának tanácsadója vezette. Az IMF megkeresése révén létrejött találkozón a GKI szakértői elemezték a magyar gazdaság aktuális helyzetét és kilátásait. 

 

A találkozón részletesen tárgyalták a magyar munkaerőpiaccal kapcsolatos kihívásokat, valamint a külföldi tőkebefektetések alakulását és jövőbeli trendjeit. A GKI szakértői átfogó képet adtak a magyar gazdaság legfrissebb mutatóiról, és kifejtették álláspontjukat a jövőbeli kihívásokkal és lehetőségekkel kapcsolatban.

A találkozó célja az volt, hogy az IMF és a GKI közötti információcsere hozzájáruljon az IMF jövőbeli gazdaságpolitikai ajánlásai és az magyar országtanulmány elkészítéséhez. A GKI által nyújtott elemzések segítenek az IMF számára objektív képet alkotni a magyar gazdaságról és annak kilátásairól.

„Örömmel fogadtuk az IMF küldöttségét, és hasznosnak találtuk az eszmecserét a magyar gazdaság jelenlegi állapotáról és jövőbeli kilátásairól” – mondta dr. Molnár László, a GKI vezérigazgatója.

A hasonló szakmai fórumok fontos szerepet játszanak abban, hogy a GKI folyamatosan naprakész elemzésekkel és adatokkal járuljon hozzá a nemzetközi gazdasági párbeszédhez.

További információkért kérjük, lépjen kapcsolatba velünk: gki@gki.hu

GKI Gazdaságkutató Zrt.